onsdag, november 19, 2008

Julgranar och Gruvstadsparker

Skickade nedanstående insändare till Kuriren och NSD.
Inget julfirande i Kiruna
Ett av mina barn går på Thule förskola i Kiruna. Julen på förskolan verkar i år bli torftig. Den traditionella utomhusgranen uteblir och förskolan får inte köpa material till julpyssel för barnen. Anledningen är Kommunens köpstopp.
Samtidigt har Kommunen under en längre tid subventionerat LKAB, ett aktiebolag som går med c:a 10 miljarder i vinst i år. Kommunen kräver inte full ersättning av LKAB för alla de merkostnader som bolagets verksamhet medför. Till exempel i form av kostnader för framtagande av ny översiktsplan, en ny avloppsledning och grävningar i Luossajärvi. Framöver planerar man dessutom att gratis ge bort mark till LKAB genom skapandet av s.k. Gruvstadsparker.
Att kommunen försöker rädda ekonomin genom att spara in småslantar på dagisbarnens julfirande samtidigt som man kastar bort stora summor pengar på andra håll är uppseendeväckande och tyder på att någonting är fundamentalt fel i hur Kommunen hanterar våra skattepengar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har din blogg totalt dött? Väntar på nya intressanta inlägg från dig...
Du ger en hopp om att någon därute ser det som faktiskt pågår och reagerar!

Mats Holmström sa...

Jag hoppas att den inte dött. Den har nog varit i vinteride. Roligt att någon saknar den.
Men nu händer så mycket tokigheter i Kiruna och Malmberget på sistone att jag ska försöka skriva lite mer framöver. Brist på ämnen är det i alla fall inte (tyvärr).

Ola Jordán sa...

Bra om du fortsätter din viktiga granskning av LKAB:s och politikernas hantering av de konsekvenser gruvbrytningen fått/får i Kiruna och Malmberget.
Mvh!
Ola J